Marknadsför dig med Memes & Humor

Memes har blivit ett otroligt populärt sätt att marknadsföra sig själv eller sitt varumärke på nätet. De är roliga, relaterbara och lätta att dela, vilket gör dem till ett utmärkt sätt att fånga uppmärksamhet och få fram ditt budskap.

Men hur skapar man framgångsrika memes? Och vilka är de bästa sätten att använda dem för marknadsföring? Här är några tips:

1. Håll det enkelt & relaterbart

En bra meme ska vara lätt att förstå vid en snabb titt. Inkludera inte för mycket text och se till att grafiken är läsbar.

2. Använd humor!

Memes är ofta roliga, så se till att ditt innehåll återspeglar det. Det kommer att hjälpa dig att sticka ut från konkurrenterna och göra det mer troligt att de kommer att delas.

3. Var relevant

Se till att dina memes är aktuella och relevanta för din målgrupp. På så sätt kommer de att vara mer benägna att engagera sig i dem.

4. Håll det fräscht

Återanvänd inte gamla memes – skapa nya som fångar människors uppmärksamhet.

5. Arbeta folk som förstår memes

Om du inte är säker på att skapa egna memes finns det många som kan hjälpa dig, du kan exempelvis anställa någon som redan gjort memes i sina privata kanaler.

Memes är perfekta för Twitter, Facebook och Instagram – se bara till att dimensionerna är rätt för varje plattform.

Memes kan vara ett utmärkt sätt att ge humor och personlighet åt din marknadsföring, men se till att de är relevanta, relaterbara och fräscha om du vill att de ska bli framgångsrika.

 

Populära sidor

 
 • Planera reklamkampanjen med whiteboardtavla

  Planera reklamkampanjen med whiteboardtavla

  Du som jobbar med att ta fram marknadsföringskampanjer vet att det är mycket att hålla reda på. En whiteboardtavla gör jobbet lätthanterligt och överskådligt från brainstorming till sista rycket. Du […]

   
 • Samla tidningar

  Samla tidningar

  Ett av de allra mest älskade och populära föremålen för samlare och samling är nog serietidningar och tidningar i allmänhet. Man kan samla dem som en hobby, som symptom på […]

   
 • Dokumenthantering

  Dokumenthantering

  Ta hjälp av en dokumenthanterare En revisor eller en dokumenthanterare är någonting många borde skaffa sig, för vem gillar att hantera papper och alla dessa tråkiga räkningar. Den som inte kan […]

   
 

Därför är memes bra

 
 

Vad är memes?