Man behöver inte tillhöra generationen som saknar Söndags-Nisse för att under helgmorgnarna vill läsa ett innehåll som är en blandning mellan upplyftande information, spänning och nöje. Om man dessutom lär sig något nytt samtidigt så är mycket vunnit.

Vi mår alla bra av att kunna utvecklas till att bli bättre människor. För visst har vi alla våra brister och personliga egenheter. Är du en av dem som är sugen på att skapa en förändring, läs om attraktionslagen.  Attraktionslagen är inget okänt begrepp utan är idag välkänt och etablerat även om inte alla ännu har hört talas om det. Attraktionslagen handlar helt enkelt om att vi kan styra våra liv med hjälp av våra tankar. Det är nämligen genom våra egna tankar som vi bestämmer vårt fokus och vad som kommer att i sin tur dra sig mot oss.  Med hjälp av de böcker som finns inom området kan man få de redskap och verktyg som behövs för att kunna ställa sig själv de rätta frågorna, och på så sätt kunna ta sig vidare.  Att läsning är en symbol för just personlig utveckling är inget nytt fenomen utan förekommer inom flera områden.

I höstas lanserade Akademibokhandeln sitt Läsborgarmärke. Ett slags läsningens simmärke med syftet att uppmuntra barn till att sluka böcker. Responsen har varit mycket positiv. (Läs hela artikeln här)

Viktigt att roas

All söndagsläsning handlar dock inte om personlig utveckling. Stora svenska morgontidningar som GP, DN och SVD anstränger sig inför varje helg för att kunna leverera det som de tror att deras läsare efterfrågor. För om det är under någon dag i veckan som flest människor i landet har tid att stanna kvar lite extra vid frukostbordet så är det just under helgerna.