Vi har tidigare skrivit om när Sveriges television blivit krossad av konkurrenten TV4 när det kommer till tittarsiffror (läs inlägget här), och som det ser ut nu håller trenden i sig. I helgen hade det hyllade tv-programmet Så mycket bättre premiär, med artisterna: Orup, Ola Salo, Carola, Familjen, Kajsa Grytt och Amanda Jensen, och som förväntat blev det en väldig succé. En annan premiär i helgen var det också hyllade programmet  Hellenius Hörna, då självaste Prins Carl-Philip var där som gäst.

Med facit i hand

Och med facit i handen kan en se att det har blivit ett rekord för Så mycket bättre, och även Hellenius Hörna gick på plus om man ska jämföra med konkurrenten på SvT:s Skavlan. Så mycket Bättre sågs i lördags av 2 176 000 personer, och med tanke på att antalet människor som bor i Sverige är det helt klart en siffra man ska vara mycket stolt över. I första programmet var det musikern Ola Salo, frontfigur i det numera splittrade bandet The Ark, som var huvudpersonen och nästa vecka är det Orup som tar över hyllningsstolen. Om det blir lika stora siffror då återstår att se men i och med snacket kring programmet kan en nog förvänta sig detta. Vad gäller Hellenius Hörna så  låg fredagens tittarsiffror på 1 536 000, vilket kanske känns lite i jämförelse med Så mycket bättre. Men det är trots allt över Skavlan (som fick 1 271 000 tittare).

Vad är slutsatsen?

Vad innebär då detta? Är det ett bevis på att TV4 är Sveriges kanal nummer ett? Och hur ska man addera det faktum att TV4 faktiskt är en reklamkanal? Kanske är det dags för SVT att släppa in lite reklam för att på så vis kunna minska tv-avgiften? Det är en svår fråga, men om dom tappar mot TV4 kan det vara någonting som de behöver ha i åtanke. Samtidigt ska en komma ihåg att det också är mycket som kan förändrats. SVT har ju också melodifestivalen, någonting som verkligen lockar tittare, och den blir nog svårslagen, oavsett vilka artister som gäster Så mycket bättre.

Mer information om detta kan du läsa här.